top of page

Haftalık Psikoloji Bülteni'ne üye ol

Teşekkürler.

HUZURSUZ EMOŞ.jpg

Asla yalnız yürümeyeceksin




Okula başlayacağı için kaygılanan on bir yaşındaki çocukları, durumu hakkında çok sevdiği Liverpool menajeri Jurgen Klopp’a mektup gönderdiğinde, ebeveynleri en iyi ihtimal olarak kulüpten resmi ve sıradan bir yanıt bekliyordu. Klopp’tan kişisel bir yanıt geldiğinde epey şaşırdılar.


Yalnızca mesleğindeki başarılarıyla değil, kişiliği, tavırları ve söylemleriyle herkesin saygısını kazanan Klopp’un mektubu o kadar güzeldi ki.



 


Merhaba Lewis,


Mektuba sana bir sırrımı açarak başlayayım mı? Bazen kaygılanıyorum. Tamamen dürüst olmam gerekirse, eğer kaygılanmasaydım bu duruma endişelenirdim çünkü kaygılandığımda bu enerjimi olumlu bir şeye dönüştürme fırsatım oluyor. Senin yaşındaki bir delikanlıya Liverpool menajerinin senin gibi hissetmesi tuhaf gelebilir ama hissediyorum.


Mektubundan anladığım kadarıyla sen hem çok düşüncelisin hem de her şeyi umursuyorsun. Bu iki özelliğe sahip olunca kaygılanmaktan kaçınabilmek bazen epey zor olabiliyor. Bana oyuncularım kaygılandığında ne yaptığımı sormuşsun, cevap basit- Onlara benim için ne kadar önemli olduklarını ve onlara ne kadar çok inandığımı anlatıyorum ve eminim aynısı sen ve ailen için de geçerlidir.


Kötü şeylerin olacağını düşünerek endişelenmene gerek yok. Bildiğin gibi, bazı final maçlarını kaybettim ve hiçbiri iyi hissettirmedi. Ama ailemin ve arkadaşlarımın yardımıyla çalışmaya devam ettim ve sonunda hep beraber birçok güzel anın keyfini çıkardık. Eğer sadece kötü hatıralara odaklansaydım, beraber eğlendiğimiz bu başarılar da mümkün olmazdı. Bu yüzden senden ricam lütfen kendin hakkında olumlu düşün ve büyüdükçe karşılaşacağın mükemmel zamanları dört gözle bekle.


Ve unutma, sen Liverpool ailesinin bir parçasısın ve olabildiğince mutlu olmanı isteyen milyonlarca insan var. Senin desteğin hem benim, hem de kulüpteki herkes için çok değerli, umarım bu mektup bizim de seni desteklediğimizi gösterir.


Asla yalnız yürümeyeceksin.


Jurgen Klopp



bottom of page